Veelgestelde vragen

1. Kan ik vloerverwarming altijd als hoofdverwarming toepassen?

Het antwoord is nee. Niet altijd. Er moet aan een aantal voorwaarden voldaan worden zoals isolatie, voldoende oppervlak en mogelijkheid tot aanbrengen van voldoende aantal m1 vloerverwarming buis etc. etc. Laat ons controleren of het in Uw situatie mogelijk is.

2. Wat is het verschil tussen bijverwarming en hoofdverwarming?

Bij hoofdverwarming is de vloerverwarming de enige warmtebron. Bij bijverwarming moeten zoals de naam als zegt aanvullend één of meerdere radiatoren of convectoren bijgeplaatst worden.

3. Ik hoor tegenwoordig dat vloerverwarming ook ingefraisd kan worden is dat aan te bevelen?

Wij ontraden om vloerverwarming als hoofdverwarming in te fraisen. Er wordt warmte toegevoegd aan een constructievloer die ingeklemd ligt tussen muren en daardoor niet kan uitzetten. Het risico van scheuren in de vloer of in de muren is niet te verwaarlozen. Daarnaast is het zo dat er in vloer vloeren die de afgelopen decennia gemaakt zijn leidingen voor water, elektra enz. weggewerkt zijn. Ook die kunnen beschadigen. Probeer indien mogelijk een opbouw systeem te maken.

4. Hoe dik of dun is een vloerverwarming systeem?

De minimale dikte die we tot heden bedacht hebben voor plavuizen of tegels is 15 mm plus de tegeldikte. De vloerverwarming buizen worden dan in een lijm laag gegoten. De normale opbouwhoogte is 50 mm.

5. Wat voor onderhoud heb ik aan vloerverwarming?

Het antwoord is nagenoeg geen. De vloerverwarming buizen gaan levenslang mee en het enige aan slijtage onderhevige onderdeel is de circulatiepomp.
Mogelijk dient de CV installatie op zijn tijd bijgevuld te worden zoals bij iedere installatie. Op onze regelunits zit standaard een thermo- manometer waarop U de druk kunt aflezen.

6. Welke garanties krijg ik op mijn vloerverwarming?

Wij garanderen, -onvoorwaardelijk- de capaciteit als hoofdverwarming mits door ons berekend. Op de vloerverwarming buizen geven we een verzekerde garantie van 10 jaar inclusief gevolgschade. De regelunit wordt 5 jaar gegarandeerd.

7. Wat als mijn vloerverwarming is beschadigd omdat er in de vloer geboord is?

Een doorboorde buis kan redelijk eenvoudig hersteld worden door het plaatsen van een reparatie koppeling. Voor het onverhoopte geval dat het gebeurd hebben we reparatie koppelingen op voorraad.

8. We gaan verbouwen in willen dat in fasen doen. Kan ik dan vloerverwarming nemen?

Ja dan kan meestal wel. Door langs de wand in een ruimte een “mantelbuis” te leggen is het mogelijk in een later stadium een volgende ruimte te voorzien van vloerverwarming.

9. Ik wil het in de hal niet zo warm hebben want de hond ligt daar graag. Kan dat met vloerverwarming?

Ja dat is mogelijk. Als U van tevoren Uw wensen aangeeft kan iedere ruimte zo ontworpen worden dat per ruimte één of meerdere groepen voorzien worden die na geregeld kunnen worden.

10. We hebben slaapkamers die later studeerkamers worden voor de kinderen. We willen het daar nu niet zo warm hebben maar later moet dat wel kunnen. Kan dat met vloerverwarming.

Ja dat kan. We maken voor iedere kamer een of meerdere groepen. Die kunnen op de regelunit ingesteld worden tot de temperatuur die U op dat moment wilt.

11. Ik heb al een vloerverwarming maar wil af van dat instellen op de regelunit omdat ik dan iedere keer dat opnieuw moet instellen. Kan dat?

Ja dat kan. Door een elektro motortje op de kraan van de groep(en) te plaatsen kunt U met een thermostaat de door U gewenste temperatuur instellen.

12. Kan ik als in vloerverwarming neem ook mijn audio/video kabels wegwerken in de nieuwe vloer?

Ja dat kan. U kunt langs de muren “mantelbuizen” aanbrengen en daarin de kabels (laten) wegwerken.

13. Wat voor CV heb ik nodig voor vloerverwarming?

Vloerverwarming is tevreden met een lage temperatuur. Vanaf minimaal 35 graden K. Dus naast een Hr-ketel kunt U bijvoorbeeld ook een warmtepomp of ander lage temperatuur systeem inzetten.

Staat Uw vraag hier niet bij? Vul dan het contact formulier in en wij geven U zo spoedig mogelijk antwoord!